Δελτία Τύπου

Οι Υποψήφιοι και οι Θέσεις της “Ελεύθερη Στερεά” για την Περιφερειακή Ενότητα ΦΩΚΙΔΑΣ

Ποιοι  είμαστε    

Eνεργοί πολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που συναντήθηκαν στους αγώνες προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του Περιβάλλοντος, λειτουργώντας συλλογικά, δημιουργώντας ομάδες δράσης και δουλειάς, χωρίς αυτόκλητους ηγέτες.    

Παλεύουμε εναντίον

➢  της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, που …
περικόπτουν τις δαπάνες για την αυτοδιοίκηση και τις Δημόσιες παροχές προς τους Πολίτες, ενώ ταυτόχρονα δίνουν όλα τα χρήματα  στους εργολάβους  δυσκολεύοντας τη ζωή μας.

➢  της μετατροπής της μισής Φωκίδας αποκλειστικά σε μεταλλείο, με την ψήφιση του χωροταξικού από το ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά απαγορεύει οποιαδήποτε άλλη αγροτική, βιοτεχνική, τουριστική και οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.

➢  στην μετατροπή του νομού σε ενεργειακή μπαταρία, με την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών, παρά τις ενστάσεις των τοπικών κοινωνιών, σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.

➢   της ρύπανσης του Κορινθιακού από βιομηχανικά απόβλητα και την πρόβλεψη του χωροταξικού για ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών σχεδόν καθ’ όλο το μήκος των ακτών της Φωκίδας.  

Συμφωνούμε με την προσφυγή της «ΑΛΚΥΩΝ» στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του Περιφερειακού  Χωροταξίας Στερεάς Ελλάδας.      

Στηρίζουμε:

➢   τους μικρούς παραγωγούς, γεωργούς, κτηνοτρόφους, ψαράδες.

➢  τον  πρωτογενή τομέα παραγωγής και τα εγχώρια προϊόντα. Την αξιοποίηση, την αποκατάσταση μετά την πυρκαγιά και την άρδευση του Παραδοσιακού Ελαιώνα.

➢  τους βιοτέχνες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στον επισιτισμό,  όλους αυτούς που έχουν πληγεί από την κρίση και την επέλαση των μνημονίων. Από αυτούς πιστεύουμε ότι θα επιβιώσει η χώρα και θα έρθει η ανάπτυξη και όχι από τις «επενδύσεις» των πολυεθνικών.

➢  τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους στους αγώνες τους για τα δικαιώματά τους. Ζητάμε να εφαρμοστεί άμεσα η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στην Περιφέρεια. Ζητάμε να μην υπάρξουν απολύσεις στα μεταλλεία.

Στην πρώτη Κυριακή σαν λαός της Στερεάς θα εκλέξουμε  αυτούς που θέλουμε  να τοποθετήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα διοικήσουν την Περιφέρεια.

Εκεί πρέπει να επιλέξουμε αυτούς που δεν θα λυγίσουν στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και θα υπερασπίσουν τις τοπικές κοινωνίες, τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.

Αυτούς που θα είναι δίπλα τους, μαζί τους, να στηρίξουν τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους, χωρίς να τους ξεχάσουν μετά τις εκλογές. 

Πού απευθυνόμαστε    

Στους πολίτες που θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους και θέλουν και τα παιδιά τους να μπορούν να κάνουν το ίδιο. Σε αυτούς που δεν υποτάσσονται στις πολιτικές που εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και αναζητούν δρόμους που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Σε όλους αυτούς που συναντηθήκαμε στους αγώνες για την προστασία των βουνών μας από την αποκλειστική χρήση των μεταλλείων και την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Σε αυτούς που βρεθήκαμε μαζί  στα Ειρηνοδικεία για αποτροπή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, στις ομάδες αλληλεγγύης, στις διαδηλώσεις για τα εργατικά δικαιώματα, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των κοινωνικών δομών, στις ομάδες δουλειάς για να καταθέσουμε προτάσεις για το χωροταξικό, τον Ελαιώνα, την εκπαίδευση, τον τουρισμό , τις εξορύξεις.

Γιατί συμμετέχουμε στις περιφερειακές  εκλογές ;

Θεωρούμε ότι οι περιφερειακές παρατάξεις που στηρίζονται από κόμματα που έχουν αποδεχτεί τα μνημόνια και τις πολιτικές που αυτά επιβάλλουν στην αυτοδιοίκηση δεν είναι χρήσιμες στον Τόπο μας. Η αποδοχή όλων των αντιλαϊκών δεσμεύσεων τις ακολουθεί και στην περιφέρεια, όπου εξειδικεύεται η εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Θεωρούμε αναγκαία  τη δημιουργία στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που θα οδηγήσει στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουμε με τη δημιουργία της παράταξής  με την ονομασία“ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ”. 

Η ψήφος των Πολιτών σε αυτές τις εκλογές είναι πιο σημαντική από τις προηγούμενες που αχρηστεύονταν και εξαφανίζονταν από το εκλογικό σύστημα. Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο κανένας συνδυασμός δεν θα έχει απόλυτη πλειοψηφία. Οι αποφάσεις δεν θα μπορούν να παίρνονται στα κρυφά, θα υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης που θα προωθείται στο λαό από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας.         

Στην πρώτη Κυριακή σαν λαός της Στερεάς θα εκλέξουμε  αυτούς που θέλουμε  να τοποθετήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα διοικήσουν την Περιφέρεια.

Εκεί πρέπει να επιλέξουμε αυτούς που δεν θα λυγίσουν στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και θα υπερασπίσουν τις τοπικές κοινωνίες, τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους. Αυτούς που θα είναι δίπλα τους, μαζί τους, να στηρίξουν τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους, χωρίς να τους ξεχάσουν μετά τις εκλογές. 

Οι  υποψήφιοι σύμβουλοι της “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ”  από τη Φωκίδα

Καϊσαρλή  Αργυρώ (Ρούλα)  -Σχεδιάστρια εξωτερικών χώρων

Μαμάκου Καλλία  Μαρία – Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

Παπανικολάου  Κώστας – Συνταξιούχος ΝΑΤ, Οικονομολόγος

Τσιάμης  Απόστολος – Γεωπόνος

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close