Βοιωτία

Γιώργος Λάϊος

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

Αφηγητής

Ο Γιώργος Λάιος γεννήθηκε στη Λιβαδειά τότε που οι δρόμοι ήταν ακόμη χωματόδρομοι και δραστηριοποιείται ως αφηγητής σε όλη την Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει αφηγήσεις σε φεστιβάλ, σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες, σε πολυχώρους τέχνης και σε κέντρα ψυχικής υγείας. Ερευνά και καταγράφει στοιχεία της λαϊκής παράδοσης της Βοιωτίας και στοχεύει στη διάδοση τους μέσω της αφήγησης σε ενήλικες αλλά κυρίως σε παιδιά. Επίσης συνεργάστηκε με το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Λιβαδειάς και έχει συμμετάσχει σε ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων. Έχει διατελέσει μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο.

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Απόφοιτος της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
  • Παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου από το Κ.Ε.Κ ACME Εκπαιδευτική με θέμα το Συνεδριακό Τουρισμό.
  • Παρακολούθηση του Εργαστηρίου Θεατρικού Παιχνιδιού του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Λεβαδέων.

ΕΡΕΥΝΑ- ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

Έρευνα για τη Λαϊκή Παράδοση της Βοιωτίας με καταγραφή στοιχείων σχετικά με τα ήθη, τα έθιμα, τους μύθους και τα παραμύθια. Κέντρο Αφηγηματικής Τέχνης 2012
(Μελέτη σε εξέλιξη)

Για όλα τα πράγματα υπάρχει ο σωστός χρόνος και θεωρώ πολύ σημαντικό ο άνθρωπος να πλάθει μέσα στα όνειρά του καλύτερους κόσμους.
Ερέθισμα για πιο ενεργή παρουσία στα κοινά ήταν η ίδρυση ενός νέου σχήματος από μία ομάδα ενεργών πολιτών με ένα σχέδιο ανάπτυξης της περιφέρειας που θα σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ένα αυτοδιοικητικό μέτωπο αλληλεγγύης στις ευάλωτες ομάδες Πληθυσμού, στα ΑΜΕΑ, με ευαισθησία απέναντι στα παιδιά, στην νεολαία, στην τρίτη ηλικία, ενάντια σε κάθε φαινομένο ρατσισμού και ξενοφοβίας.
Ένα μέτωπο που θα προωθεί και θα ενθαρρύνει την πολιτιστική δημιουργία μέσα από τις τέχνες.
Βάζουμε το πρώτο λιθαράκι ιδρύοντας μια Περιφερειακή παράταξη με την ονομασία ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ.
… ο Γκάντι κάποτε είπε: πρέπει να είμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο.
Έτσι ναι, λίγα βήματα προς έναν ειρηνικό κόσμο για να μπορέσει η νέα γενιά να ταυτιστεί με λύσεις και όχι με τα προβλήματα.

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close