Εύβοια

Δημήτρης Αλεξίου

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος – Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Σύντομο Βιογραφικό υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου κ. ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός από το Σεπτέμβριο του 2018.

Υπηρέτησε στο Γενικό Λύκειο Λίμνης 24 χρόνια . Τα τελευταία 12 χρόνια υπηρέτησε σε θέσεις διευθυντού σχολικών μονάδων σε : Γυμνάσιο Προκοπίου- ΓΕΛ Λίμνης και ΓΕΛ Μαντουδίου.
Κατάγεται από το Μαντούδι και είναι μόνιμος κάτοικος Λίμνης.
Από τον γάμο του με την αείμνηστο σύζυγο Μπόλη Ελευθερία φιλόλογο του ΓΕΛ Λίμνης απέχτησε τρείς θυγατέρες. Την Κατερίνα πτυχιούχο ΑΣΟΕΕ Οργάνωσης – Διοίκησης και Γαλλικής φιλολογίας,.
Την Κέλλυ πτυχιούχος Μηχανολόγος ΕΜΠ με M.Eng Univercity Endibourg η οποία εργάζεται στο Λονδίνο Την ΕΥΑ απόφοιτο Πολιτικό Μηχανικό του ΕΜΠ στέλεχος της εταιρείας Dialectica που εργάζεται στην Αθήνα.
Ο κ. ΑΛΕΞΙΟΥ από τα φοιτητικά του χρόνια πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε σε θέματα πολιτισμού και πολιτικής δράσης από τις γραμμές του ΚΚΕ περιοχής Λίμνης. Διετέλεσε μέλος και γραμματέας Κ Ο Β – Μέλος Α .Ε ΚΚΕ επί σειρά ετών.
Διετέλεσε γραμματέας τη Οργάνωσης Ενιαίου Συνασπισμού, στη συνέχεια του ΣΥΝ και μέλος της Ν. Ε του ΣΥΝ .
Από την διάσπαση του ενιαίου Συνασπισμού και έπειτα είναι μέλος του ΣΥΝ –ΡΙΖ. ΑΡ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ .Εξελέγη κατ΄ επανάληψη αντιπρόσωπος στις συνδιασκέψεις και στα συνέδρια του κόμματος παίρνοντας μέρος στο προβληματισμό μετεξέλιξης του σε ΣΥΡΙΖΑ . Υπήρξε ιδρυτικό ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά ως μέλος της ΕΛΜΕ από το 1982 μέχρι Σεπτέμβριο του 2018 , μέσα από τα ψηφοδέλτια αριστερών και προοδευτικών παρατάξεων.
Πήρε δύο φορές μέρος ως υποψήφιος σύμβουλος σε Νομαρχιακά Εκλογές από τις γραμμές του Συνασπισμού . Διετέλεσε κατά το 1992-΄94 σύμβουλος στο Δήμο Λίμνης σε συνδυασμό συνεργασίας.
Έλαβε μέρος στις εθνικές εκλογές 21/1/2015 όπου ο λαός της Εύβοιας τον τίμησε με 7500 ψήφους. Το καλοκαίρι του 2015 μετά την προσχώρηση του Σύριζα στο μνημονιακό στρατόπεδο, αποχώρησε με δημόσια δήλωση του. Πήρε μέρος στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 συνεργαζόμενος με τη ΛΑΕ.
Σήμερα είναι σύμβουλος του Δήμου Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Άννας. Έχει εκλεγεί με το Δημοτικό συνδυασμό ΄ Με λογισμό και μ΄ όνειρο ¨ το 2014 από τις γραμμές του Σύριζα.

Λίμνη 19/5/2019

Λίμνη 19/5/2019

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close