Εύβοια

Δήμητρα Σπανομαρκίδη

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα, και το 1972 μετανάστευσε στις Η.Π.Α. (Ν.Υόρκη), όπου και σπούδασε Οικονομικά και Αγγλικά στο Queens College, (City University of New York).

Καθ’όλη την διάρκεια των φοιτητικών χρόνων, αλλά και αργότερα, συμμετείχε ενεργά στον αγώνα κατά της χούντας, (αποχουντοποίηση των Ελληνικών φοιτητικών συλλόγων καθώς και των συλλόγων της Ομογένειας), μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ Νέας Υόρκης. Διετέλεσε μέλος του φοιτητικού συλλόγου “ΙΚΑΡΟΣ”(Queens College), καθώς και του Ελληνικού φοιτητικού συλλόγου του Baruch College, (City University of New York) και, ως εκλεγμένη αντιπρόσωπος στην δευτεροβάθμια Συνομοσπονδία Ελλήνων Φοιτητών Σ.Ε.Φ. με πλούσια δράση.

Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Σπανομαρκίδη, μητέρα δυό παιδιών και πολύ υπερήφανη γιαγιά. Από το 1985, οπότε και επιστρέφει στην Ελλάδα με την οικογένειά της, εργάζεται στα μεγαλύτερα φροντιστήρια της Αθήνας και του Πειραιά, διδάσκοντας την Αγγλική γλώσσα, ούσα μέλος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. Το 1986 εδίδαξε στην Ακαδημία της Αστυνομίας για ένα έτος.

Σήμερα είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και Δημοτική Σύμβουλος στο Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου από τον Αύγουστο του 2018. Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας (Σ.Π.Ε.Ν.Κ.)με ενεργό δράση στο κίνημα κατά των ΒΑΠΕ στη Νότια Καρυστία.

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close